poniedziałek, 29 sierpnia 2011

jest taki dzien


Dziś jest najpiękniejszy dzień mojego życia. Cudowna pogoda. Patrycja wróciła. Jeszcze tydzień wakacji i zaraz będzie w telewizji Kucharz Australii. Będąc cały sierpień w domu zakochałam się w tym programie. Jeszcze dodam z pewnością nowy post wieczorem.




4 komentarze:

  1. Nie wiem jaką zupę serową Ty miałaś okazję jeść, ale ta mojej mamy jest prosta do zrobienia i pyszna.

    2 duże pory, 2 cebule, 30 gad pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego, 4 serki hohland (te duże prostokątne- 2 serowe, 2 ziołowe).

    Mieso podsmażyć. Por, cebulę i pieczarki pokroić. Pieczarki można lekko podsmażyć. Wszystko oprócz serków wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy przyprawy (wegeta, pieprz). Na sam koniec gotowania dodajemy serki, czekamy aż się rozpuszczą. Zupa ma być lekko gęsta. Podajemy z pieczywem.

    OdpowiedzUsuń
  2. aa- pieczarki kroimy w plasterki albo przekrajmy na 4 części - jak kto woli ;)

    OdpowiedzUsuń

będzie mi miło jeśli coś napiszesz :)